Büntető dragstert építettek a legkisebb Harley-ból

2017.06.12. 16:48

Hétvégén mutatta be Harley-Davidson Screamin' Eagle/Vance & Hines dragcsapata a Street Rod alapú gyorsulási gépüket. A vízhűtéses 750 köbcentis V2-est eredetileg utcai körülményekre hangolták - és elég jól sikerült - ezt építette át a gyorsulási versenyekre specializálódott csapat.

A Pro Stock kategóriában indítják a motort, amihez új, az eredetinél könnyebb és merevebb vázat és szénszálas idomokat gyártottak, az utóbbi fejlesztéséhez a Wichita Állami Egyetem szélcsatornáját is felhasználták.

A végeredménynek nincs sok köze a szériamotorhoz, hosszabb, más futóművet és kerekeket kapott, és lényegében csak a blokk alapjait tartották meg - hogy pontosan milyen erős lett, nem tudni, de a kipufogövek vastagságáól ítélve sokkal de sokkal erősebb, mint amit utcára megvehetünk, egyenesben minden bizonnyal csúnyán állva hagyja a 100 ló körülire húzott Street 750 alapú flat track versenymotort is.

A Screamin' Eagle/Vance & Hines csapat két pilótája, Eddie Keawiec és Andrew Hines ezzel fejezik be a szezont - Krawiec eddig háromszoros bajnok, és vezeti a bajnokságot, Hines eddig ötször lett bajnok, jelenleg a harmadik helyen áll.