Teli hátsó felnivel kísérletezik a Ducati

2017.06.20. 16:30

A Ducati folyamatosan kísérletezik aerodinamikai megoldásokkal, ott voltak például a MotoGP-ben a szárnyak, most pedig a hétvégén a Superbike világbajnokságon láthattuk a kísérleti karbon kerékburkolatot Chaz Davies Panigale R-jén.

Hasonlót a kerékpársportban láthattunk, a lényege, hogy a felnire tett tárcsán akadály nélkül áramlik a szél, nem keletkeznek olyan turbulenciák, mint a forgó kerék küllői között. Ilyesmivel egyébként kísérleteztek már - az előző szezonban a GP csapat tesztpilótája, Michele Pirro próbálgatott egy ránézésre azonos megoldást.

Azt nem tudni, hogy akkor vagy most milyen eredményekkel zárult a teszt, Davies mindenesetre csak szombaton használta a teli tárcsát, valószínűleg adatgyűjtési céllal. Egyes pletykák szerint a tapasztalatokat a következő, V4-es modellhez fogják csak felhasználni.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.