Első képek a Ducati V4-es sportmotorjáról

2017.06.23. 17:25

Úgy tűnik, Ducati hetet tartunk - ez van, egyedül az olaszok képesek újdonságokat nyomni az uborkaszezon közepén. Ducatis horroresés, Ducati mentőmotor, végső Panigale, kiszivárgott adatok, Ducati adás-vétel, hatalmas király egy öreg Dukin, stb... ezúttal viszont egy tényleg ütős kémfotó esett be: ez a Ducati új, V4-es sportmotorja.

A képek sem igazán jók, a részleteket is nehéz kivenni, messzemenő következtetéseket így nem lehet levonni, de van pár érdekesség, amiket érdemes megfigyelni. A dizájn például nem tér el radikálisan a Panigalétól, egykarú a lengővilla, a kipufogó ugyanúgy a blokk alá lett behúzva, és - bár ez nem látszik a képen, csak a forrás beszámolójából tudjuk - maradtak a monocoque váznál, vagyis a blokk teherviselő elem, ahhoz csatlakozik minden, a váz lényegében csak egy váznyak, pontosan úgy, mint a Panigalén.

Elég furcsa, hogy a hátsó hengerpár sokkal hátrébb van, mint ahogyan a Ducati MotoGP versenymotorján, erre valószínűleg egyensúlyi problémák miatt van szükség. A V4-es Superquadro állítólag a Desmosedici GP-n alapul.

A teleszkópvillák valószínűleg az Öhlins félaktív villái, a központi rugóstagot pedig ismét szokatlan módon építik be - ez csak tipp, mert nem látszik a képeken. Mivel már vadul tesztelik a típust, várhatóan novemberben élőben is megcsodálhatjuk az EICMA-n.