Sok nagy márka ott ólálkodik a Ducati körül

2017.06.23. 09:44

Folytatódnak a pletykák a Ducati eladásáról, ezúttal a Reuters írta meg, hogy a Harley is érdeklődik az olasz márka iránt. A Ducati értékét 1,5 milliárd euróra becsülik az elemzők. Ha sikerül ennyiért eladni, az mindenképpen siker, a VW ugyanis 860 millióért vette annak idején.

Ducati-XDiavel-S-Harley-Davidson

A Ducati eladására a dízelbotrány miatt lehet szükség, ami felfoghatatlan méretű extra költséget generált a VW csoport számára. Névtelen forrásokra hivatkozva azt írják, elég sokan érdeklődnek a lehetőség iránt, jellemzően befektetési alapok, például a Ducati egyik korábbi tulajdonosa, a Investindustrial is, de ott van a vevőjelöltek között a Royal Enfield, a Hero MotoCorp, a TVS Motor Company, valamint a BMW, a Honda és a Suzuki is.

A Harley-Davidsonnak régóta vágya, hogy egy patinás európai márkával bővítsék a portfóliójukat. Az MV Agustával már egyszer befürödtek, de mintha most a német tulajdonosban megbíznának annyira, hogy újra próbát tegyenek.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.