Trehány kereskedő szivárogtatta ki az új Ducati adatait

2017.06.23. 13:13

Egy kereskedő szivárogtatta ki véletlenül a Ducati 1299 R Final Edition adatait, véletlenül nyilvánosra állították az adatlapot, így kerültek ki az infók még bőven a július 7-i hivatalos bemutató előtt.

Ducati 1299 Superleggera
Ducati 1299 Superleggera

A leírásból kiderül, hogy a típust a Superbike VB amerikai fordulóján mutatják be Laguna Secában - apróság: az angol kereskedő szerint ez MotoGP futam, ilyen precízség mellett tényleg nincs mit csodálkozni azon, hogy ez-az kiszivárog - és a megrendelőknek szeptemberben kezdik szállítani az első darabokat. Egyelőre nincs meghatározott darabszám, az igények szerint fognak gyártani a Final Editionből.

A Final Edition nehezebb és gyengébb lesz a hiperdrága Superleggeránál, de nem lényegesen: 156 kiló helyett 168 lesz szárazon, a menetkész tömeg pedig 190 kiló lesz a 178 helyett. A csúcsteljesítménye 209 lóerő lesz, míg a Superleggera 215-öt tud, valamint a nyomaték is elmarad némileg a csúcsváltozattól, 108 helyett 104,7 Nm-t számolhatnak össze a tulajdonosok.

Az adatok közti különbség olyan apróságokból jön össze, hogy a Panigale FE hengerei acélperselyesek, illetve a kötőelemek és a forgattyús ház öntött acélból készül. A Final Edition nagyjából 12 millió forintba fog kerülni, és csak minimálisan nehezebb és gyengébb, mint a kétszer ennyibe kerülő Superleggera - viszont az árból feltételezhetjük, hogy hagyományos alumínium vázat és lengővillát kap, bár erről nem szólnak az előzetes hírek.