Karbon futóművet fejleszt az Öhlins

2017.06.30. 11:31

Az Öhlins és a Ducati közösen új teleszkópvillát fejlesztenek, amelyen a telószár külső csöve szénszálból készül. Az új futóművet a MotoGP-ben tesztelik, a gyári versenyzők, Andrea Dovizioso és Jorge Lorenzo a katari szezonnyitó óta ilyenekkel mennek.

ohlins-carbon-fiber-fork-tubes

Az Öhlins szakemberei szerint ezzel érzékelhető mennyiségű súlyt tudnak megtakarítani, kézbe véve egyből érezni, mennyivel könnyebb, mint a fémházas villák. A súlycsökkentés mellett ezáltal a szárak kapnak egyfajta rugalmasságot - valószínűleg ezért a Ducati lett a partner a fejlesztésben, nekik ugyanis a MotoGP-ben régóta probléma, hogy kanyar közepén nem ad elég visszajelzést motor, nem tud olyan tisztán fordulni.

Erre lehet megoldás ez szénszálas első teló - valószínűleg futamról futamra kísérleteznek különböző szövésekkel és építési módokkal. Nem tudni, hogy az idei szezonban a Ducati remekelése mennyire függ össze az új villatechnológiával, mindenesetre a csapat idén nagyot lépett előre.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.