Botrány lett a BMW kiszakadó első futóművéből

2017.07.04. 11:55

A dél-afrikai BMW Motorrad kezdte el a visszahívást - mármint a szervizkampányt, az összes hivatalos szövegben kerülik a visszahívás szót - ami a 2013 és 2017 között R 1200 GS és GS Adventure modelleket érinti. Ennek során ellenőrizték az első kereket megvezető villacsöveket, a felső tömítéseket és a rögzítésüket. Ezekről ugyanis kiderült, hogy keményen használva előfordulhat, hogy sérülnek és kiszakadnak. Az egész egy nagyon fájdalmas videóval indult.

Az esetből ügy lett, külön petíciógyűjtő oldalt hoztak létre, amin bemutatják a hibát, és összegyűjtik a Fatal Flaw-nak keresztelt jelenség károsultjait.

Mostanra a BMW központilag is elismerte, hogy a hiba létező, és nem szimpla KTM-es ármánykodó hangulatkeltésről van szó, a hivatalos Facebook oldalukon is felhívták a figyelmet a jelenségre. Aki vizes GS-sel jár, érdemes figyelnie a motorjára, ha megváltozik a kormányzás pontossága, úthibákon elkezd a motor furcsán viselkedni, érdemes nagyon észnél lenni - a szervizkampányban érintett tulajdonosokat a gyártó értesíti.