192 lóerős, kétütemű V4-est a kétliteres amerikai V2-esért?

2017.07.11. 14:37

Két érdekes cég kötött megállapodást: a Suter az egyik leghíresebb európai versenymotor-fejlesztő cég, az Arch Motorcycles pedig a hollywoodi híresség, Keanu Reeves saját motormárkája. Az alkujuk lényege, hogy egymás importőrei lesznek az Atlanti-óceán két partján.

Arch KRGT-1
Arch KRGT-1

Tehát az Arch Motorcycles fogja Amerikát ellátni Suter MMX 500-zal, vagyis rajtuk keresztül lesz kapható a V4-es, 500-as, kétütemű versenymotor, ami 127 kilós száraz tömeg mellé 195 lóerőt tud - szénszálas idomokkal, csúcsminőségű fékkel és futóművel majdnem negyven millió forintba kerül, de hasonló tudású gép nincs a piacon, ha csak nem számoljuk az éppen eladó egykori GP500-as versenymotorokat.

Ezzel párhuzamosan a Suter Industries elkezdi importálni és terjeszteni az Arch KRGT-1-et, illetve átdolgozzák úgy, hogy a motor megfeleljen az Euro4-es előírásoknak. A KRGT-1 némileg más tészta, mint a Suter MMX 500: 2032 köbcentis S&S V2-es hajtja, körülbelül 200 darab készül belőle, és mindegyiknél figyelembe veszik az egyedi igényeket - az ára is igényfüggő, de olyan 20 millióra lehet számítani.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.