Frissítik a KTM RC 390-et

2017.07.12. 13:50

A KTM idén frissíti az RC 390-et, mindössze minimális változtatásokról van szó: új ride-by-wire gázkar, más fék, oldalra szerelt kipufogó és csúszókuplung jelenti az újítást.

Az új elektronikus gázkarral állítólag finomabb lett a 373,2 köbcentis egyhengeres gázvétele és gyorsulása, illetve az új hangolással nem csak jobban megy, de kevesebbet is fogyaszt - valószínűleg nevetséges nüanszokról van szó, mert konkrét adatot nem közöltek.

A kipufogó módosítására az Euro4 miatt volt szükség, a korábban a blokk alá húzott dobot ezentúl hagyományos módon oldalra vezetik ki. Az első féket növelték, a korábbi 300 mm-es tárcsa helyett az új 390 RC-ken 320-as tárcsa található, amihez Brembo által fejlesztett négyduttyasús, radiálisan rögzített nyerget párosítottak.

A már eddig is meglévő Bosch ABS mellé az RC-be bekerült a KTM csúszókuplungja, ami heves visszaváltásoknál megakadályozza a hátsó kerék blokkolását. Ezek mellett állítható lett a fék- és a kuplungkar is, nagyobbak lettek a visszapillantó tükrök, valamint javítottak egy keveset az utas kényelmén.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.