Elkészült a legpengébb Vespa

2017.07.28. 10:10 Módosítva: 2017.07.28. 10:10

A Vespa GTS 300 alapjaira építte meg az olasz gyártó a limitált szériás Sei Giornit, amely az 1951-es Sport Sei Giornit idézi - és állítólag ez a legerősebb és legfejlettebb Vespa, amit valaha gyártottak (mármint a gyárban, sorozatgyártásban). Az eredeti Sei Giorni 1951-ben épült a Sei Giorni Internazionale ralira - 10 darab indult és ért célba, és annak ellenére, hogy sokkal komolyabb motorok ellen versenyeztek, összesen 9 aranyérmet szedtek össze. 1951-ben és '52-ben mindössze 300 Sei Giorni épült, és a megmaradt példányok mind ritka, gyűjtők által keresett darabok.

Az új nosztalgiamodellekben a 300 köbcentis egyhengeres 21 lóerőt ad le 7750-nél, és 21 Nm nyomatékot állít elő 5000-es fordulaton. További érdekesség, hogy a kesztyűtartóban egy USB portot helyeztek el, a lámpa ledes és az Euro4 követelményeinek megfelelően a fékrendszert ABS-szel látták el.

A fényszórót az első sárvédőn helyezték el, füstszínű szélvédőt szereltek a fejidomra, rajtszámot tettek az első pajzsra és a sárvédőívre, valamint az ülés is különleges: úgy formázták, mintha egyszemélyes lenne, de valójában utas szállítására is alkalmas.

A GTS-hez hasonlóan a Sei Giornihoz is rengeteg extra tartozék rendelhető, első-hátsó csomagtartótól kezdve lábtakarón és lopásgátló rendszeren át egészen a navigációig bármit kiválaszthat az ügyfél.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.