Meglesték a 250-es Fazert

2017.08.07. 17:18

Ha azt mondom, Yamaha FZ25, aligha kapja fel a fejét bárki is Európában. Nem véletlen, hiszen a japánok itt nem is forgalmazzák, bizonyos piacokon – így Indiában – azonban nagyon fontos szerepe van a modellpalettán. Nem véletlen, hogy már dolgoznak a burkolatos változaton is.

A várhatóan Fazer 250 néven futó gépről néhány kémfotó szivárgott ki, amelyeken látszik, hogy a meztelen kivitellel azonos tankot és ülést kap. Előre viszont került néhány idom, amelyekkel jobb lesz a szélvédelem. Szintén pluszt jelentenek a nappali menetfények, közben viszont a fényszórón nem változtattak.

Minden bizonnyal a technika is közös lesz a csupasz és az idomos gép esetében. A 250 köbcentis, léghűtéses egyhengeres 21 lóerőt tud, ami nem hangzik eget rengetőnek, de az ingázók igényeit kielégíti. A meztelen FZ25 esetében 148 kilogrammot kell mozgatnia, ennél vélhetően valamivel nehezebb lesz a Fazer 250.

Indiában októberben mutatják majd be a negyedliteres Yamahát, és szinte biztosra vehetjük, hogy Európa nem kap belőle. Egyrészt aligha vesződnek majd kibocsátási normákkal és blokkolásgátló felszerelésével, másrészt pedig a piaci igény sem indokolná az itteni forgalmazást. A dél-ázsiai országban ugyanakkor nagyon népszerűek a 100-300 köbcenti közötti motorkerékpárok.