Halkabbak lesznek az MV Agusta háromhengeresei

2017.08.16. 13:53

Felfrissítette háromhengeres modelljeit az MV Agusta. Így mostantól ezek a gépek is teljesítik az Euro 4-es károsanyag-kibocsátási normákat. Állítólag 48 százalékot faragtak az emissziós értékekből, és ötven százalékkal csökkentették a motorzajt – ilyen jelentős csökkenésnél azért azt sejthetjük, volt is miből visszavágni.

A változást motorikus és elektronikai módosításokkal érték el. Mindegyik háromhengeres kapott új kiegyensúlyozótengelyt, olaj- és vízszivattyút, és a hajtáson is finomítottak. Áttervezték a szívószelepeket, a szelepvezetők más, kopásállóbb anyagból készülnek, a szeleprugók pedig szívó és kipufogó oldalon is változtak. A gyáriak megadják az egyes típusok teljesítményadatait is: az F3 675 128 lóerős, az F3 800 144 lovas, a Dragster 800 pedig 140 lóerőt tud.

A motoron végzett módosítások mellett az elektronikai csomagot is felfrissítették. Változtattak a benzinbefecskendezésen, és mindegyik modell megkapta a nyolcfokozatú kipörgésgátlót is. Így tulajdonképpen ugyanazt tudja az elektronikájuk, mint a Dragster RR-é.

A modellfrissítéssel tehát az MV Agusta háromhengeres gépei is kivétel nélkül teljesítik a legfrissebb környezetvédelmi normákat, nem kell tartani attól, hogy emiatt eltűnnének a piacról.