Valóra vált a 78 éves álom

2017.08.17. 09:38

Igazán szép történet a brit Harry Greevesé. A nemrég kilencvenegyedik születésnapját ünneplő férfi 13 évesen látott életében először Triumph Tiger 100-ast. Akkoriban az egy új modellnek számított, 1939-ben és 1940-ben készítették először, majd a második világháború után indult újra a gyártás, 1946-tól egészen 1973-ig folyt, kisebb-nagyobb módosításokkal.

Lenyűgözte őt a motorkerékpár szépsége, mindig szeretett volna egyet, de soha nem adódott lehetősége erre. Most, 78 évvel később azonban, ha nem is kaphatta meg, de legalább megérinthette, és fel is ülhetett a vágyott Triumph-ra. Unokája, Alex és egy gyűjtő, Dick Shepherd segített abban, hogy álma valóra váljon. Bár az idős bácsi mozgása már nehézkes, de felsegítették a Tigerre.

Harry aztán meghatódva mesélt arról, hogy élete egyik nagy vágya volt, hogy legalább még egyszer láthassa a számára csodálatosan szép gépet. Így, a kilencvenen túl már nem igazán hitt benne, hogy valaha megadatik neki, végül mégis sikerült. Úgy fogalmazott: leírhatatlan élmény volt számára, hogy a nyeregben ülhetett.

Unokája évek óta dolgozott a meglepetésen, de eddig neki sem sikerült összehoznia a nagy találkozást. Most a Suffolk Triumph értékesítési vezetője, Ken Kirby segített neki, ő kötötte össze a Triumph-okat gyűjtő Dick Shepherddel, akinek éppen akadt is a garázsban az egyébként ma már nem gyakori modellből.

Alex aztán egy felnagyított, bekeretezett képpel is meglepte nagyapját: a fotón a nagy pillanat látható, amint a bácsi álmai motorjának nyergében ül.

Fotó: For the Ride