Trump miatt cserél nevet a Confederate

2017.08.30. 13:06

Az alabamai Confederate Motors végnapjai pörögnek, a cég bemutatta az utolsó modelljét, az FA-13 Combat Bombert, ha pedig eladták belőle az összeset, egy új vállat nő ki a Confederate helyén, a Curtiss Motorcycles.

DSC 3440

A Curtiss névvel Glenn Curtiss-re utalnak, aki pilóta volt, és a Wright testvérekkel harcolt az égbolt meghódításáért - miközben lelkes motorépítő és -versenyző is volt. A Curtiss Motorcycles első modellje egy elektromos motor lesz, és a Zero Motorcycles-szel közösen fejlesztik - ezen kívül csak annyit árultak el, hogy 175 lóerős és 290 Nm csúcsnyomatékú lesz.

H. Matthew Chambers, a Confederate elnöke a Los Angeles Times-nak azt nyilatkozta, hogy az aktuális politikai atmoszféra miatt szükséges a váltás: "azt hiszem, nagyon sok üzeletet veszítettünk a nevünk miatt"  - nyilatkozta.

Nem tiszta, mikorra készül el az első Curtiss Motorcycles, és az sem, hogy a Confederate bármi mással összetéveszthetetlen stílusát folytatják-e, vagy valami egészen újra kell számítani.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.