Ez már az új Honda CB1000R előszele lenne?

2017.09.21. 11:54

A Glemseck 101 a három nagy európai custom-fesztivál közül az egyik, és különlegessége a nyolcad mérföldes gyorsulási verseny - amelyet idén a Honda nyert meg egy lecsupaszított CBR1000RR SP-vel. Minden okunk megvan arra, hogy ezt a tisztességben megöregedett CB1000R-t váltó naked bike előszelének tekintsük.

A Honda idén elég komolyan vette Glemseck-et, nyolc motorral vonult fel - volt köztük hagyományos értelemben vett custom, elvitték a CB1100TR gyári tanulmányt és a már említett naked Fireblade SP is megjelent, sőt versenyzett. Nyers alumínum tankot, szénszálas fej- és faridomot, hosszított lengővillát és Akrapovic kipufogórendszert szereltek rá, valamint a segédváz is más, volt, állítólag a Superbike világbajnokságon használnak ilyet a gyári támogatású csapatok.

A nyeregbe pedig felült a Honda háromszoros világbajnoka, Freddie Spencer, és kiállt a GSX-R1000-rel induló egykori riválisa, Kevin Schwantz ellen - Freddie nyert, mi pedig reménykedhetünk benne, hogy a lecsupaszított és átalakított Fireblade nem egyszeri poén volt, hanem egy új naked bike előszele, amit remélhetőleg novemberben be is mutatnak.

Tavaly egyébként a Triumph villantott nagyot Glemseck-en.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.