Rossi újra motoron

2017.09.22. 12:00

Mindössze három hét telt el azóta, hogy Valentino Rossi endurózás közben bukott, és eltörte jobb sípcsontját és szárkapocscsontját. Ez a misanói versenyébe került, azt a futamot kénytelen volt kihagyni, a hétvégi Aragóniai Nagydíjra azonban annyit javult az állapota, hogy újra motorra ülhet.

e17b890929dbf649005b95135e7d72384ece4753

A Yamaha tegnap jelentette be, hogy a Doktor átesett az ilyenkor szükséges orvosi vizsgálaton, ahol a pálya orvosi stábjának vezetője, Clemente Millan áldását adta az indulásra. Ma már meg is volt az első szabadedzés, a Doktor pedig látszólag probléma- és fájdalommentesen motorozott, bár óvatosan. Tizennyolcadikként zárt, közel három másodperccel lemaradva Marc Márqueztől.

Rossi pár nappal ezelőtt már felült egy Yamaha R1-esre, ám akkor még kétséges volt a hétvégi szereplése. Ahogy elmondta: egy MotoGP-versenygép egészen más világ, kérdés, hogy azt is ugyanúgy bírja-e majd a sérült lába. Állítása szerint nem a bajnoki pontverseny miatt tér vissza ilyen gyorsan, pusztán azért, hogy az utolsó versenyekre visszanyerje formáját. Ebben segíthet az éles versenyhelyzet.

A Yamaha mindenesetre készült a rosszabb eshetőségre is. Ezért a Superbike-vébén szereplő holland Michael van der Mark is elutazott Aragóniába, vele helyettesítették volna Rossit, ha állapota nem teszi lehetővé a versenyzést. Úgy tűnik, van der Mark munka nélkül marad a hétvégére.