Ez már a naked Fireblade?

2017.10.10. 11:59

A Honda egyelőre csak Project Neo Sports Caféként hivatkozik az új naked bike-ra, amiről egy 31 másodperces teaser videót készítettek. Ahogyan a legtöbb esetben, ennél is nagyon figyelni kell, hogy a felesleges snittek között meglássuk a lényeget. Sok agyagszobrászkodás meg tervezési folyamat között azt hihetnénk, hogy ez egy CB1100 változat lesz, aztán feltűnik a vízhűtéses blokk.

honda nsc

Ezen felül látunk még radiálisan rögzített négydugattyús féknyerget, ledes menetfényt és irányjelzőket - valamint a Neo Sport Cafe névből a Neo arra utal, hogy nem retró modell lesz. Az egyik tipp, hogy az új CB1000R-et készítik elő, a szelepfedél akár emlékeztethet is az 1000RR-re, a másik elmélet, hogy ez egy középkategóriás motor lesz a CB650F alapjain - bár a 650-es blokk teteje nem így néz ki, de a koncepció adná magát, különösen, hogy két éve láttunk már hasonló tanulmányt a Hondától.

Az első opció tűnik valószínűbbnek, hiszen a lecsupaszított CB1000RR-rel egy café racer fesztiválon turnéztak, valamint az valóban Japánban készül, míg a CB650F átiratokat az olasz központ építette. November 6-án okosabbak leszünk.