Disznó Yamahák jönnek jövőre

2017.10.11. 17:48

A Yamaha az MT-10 SP mintájára 2018-ra elkészíti az MT-09 SP kivitelét, de a 115 lóerős háromhengeres modellnél nem lesz akkora különbség az alaphoz képest.  A MT-10-nél az SP kivitel elektromos állítású, félaktív Öhlins futóművet jelent, amit nem valószínű, hogy egy az egyben áttesznek a 09-be is - az MT-10-be is azért tudták beépíteni, mert az műszakilag rokon az YZF-R1M-mel. Az MT-09 esetében tehát sokkal valószínűbb, hogy ha Öhlins kerül bele, az hagyományos állítású lesz. A spécibb futóművön kívül az SP alapból kap egy kis szélvédőt is, és ezzel ki is merülnek a különbségek.

MT-09
MT-09

Az MT-09-ből korábban is voltak különleges kiadások, például a Street Tracker és a Street Rally, de azok igazából csak az importőrök által hozzáadott kiegészítőkben különböztek az alap MT-09-től, az új SP ezzel szemben teljesen külön modellként érkezik majd.

A Yamaha másik újítása egy átdolgozott MT-07 lesz, mely műszakilag nem fejlődik nagyot, a formája viszont felzárkózik az MT-10 és az MT-09 mellé, hasonló fényszórót és takaróelemeket kap, valamint a rendszámtábla és a sárvédő is leköltözik a lengővillára.