Ducati Multistrada 1260: a több az jobb

2017.11.07. 13:46

Nagy meglepetést nem okozott a Ducati Multistrada 2018-as továbbfejlesztése, de ami eddig csak pletyka volt, most már tény: az olasz túraenduróba beépítették az XDiaval 1262 köbcentis, változó szelepvezérlésű V2-esét.

A nagyobb blokkra nem a szebb katalógusadatok miatt volt szükség, hanem a jobb nyomaték miatt, így ugyanis a forgatónyomaték 85%-a már 3500-as fordulatnál rendelkezésre áll, tehát nem sokkal alapjárat fölött már fel lehet gyűrni az aszfaltot. A csúcsteljesítmény 158 lóerő, vagyis pariban van a KTM 1290 Super Adventure-rel.

A Multistrada 1260 újításai túlmutatnak a nagyobb blokk becsavarozásán, a mérnökök átdolgozták a vázat is. Az alapmodellen kívül készül egy S és egy Pikes Peak változat, melyek pár kilóval könnyebbek lesznek, illetve ezekbe beépítik a Panigale V4-ben is bekerülő, mindkét irányba működő gyorsváltót.

A Pikes Peak különlegességét az Öhlins futómű, a Marchesini felnik, a Termignoni kipufogó, a fényezés és a karbon elemek adják. Árakat még nem közöltek.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.