Jövőre jöhet a 215 lóerős MV Agusta Brutale

2017.11.16. 15:18

Az MV Agustának hatalmas lendületet adott az angol-orosz Black Ocean befektetési alap pénze, az EICMA-na be is mutattak egy teljesen új, Dragster 800 RR-t, illetve rengeteg új RC modellt - F3 675 RC-t, F3 800 RC-t, Dragster 800 RC-t és Turismo Veloce RC-t. Ezek viszont mind háromhengeres modellek, a négyhengeres platformhoz érdemben rég nem nyúltak, az F4-en kívül máshol nem is használják az ezres blokkot, pedig már rég ígérik, hogy visszahozzák a négyhengeres Brutale vonalat.

mv-8

A legfrissebb pletykák szerint ez mostanra nem csak terv, hanem már komolyan dolgoznak rajta, és a 2018-as EICMA-ra elkészülnek a négyhengeres Brutaléval, amely állítólag 215 lóerős lesz.

Az MV Agusta F4 RC race kittel tudhat ennyit - igaz, olyankor már nem felel meg az Euro4-nek. Az ezres Brutale ebből kiindulva biztosan nem lesz alapból 215 lóerős, de arra is tennék egy kisebb összeget, hogy még RC kivitelben sem: egy utcai nakednél fontosabb a jó középtartomány, mint az őrült csúcsteljesítmény, illetve az MV Agusta mindig is szeretett nagyot ígérni, amit aztán sehogyan sem tudott betartani, gondoljunk csak a háromhengeres modelljeik körüli rengeteg csúszásra.