Jövőre jön a villany-Vespa

2017.11.21. 13:07

Tavaly még csak tanulmány volt, de a Piaggio ígérete szerint 2018-ban piacra kerül a Vespa Elettrica. A villany-Vespa az ötvenes négyüteműek ellenfele lesz, 2 kW-os névleges és 4 kW-os maximális teljesítménnyel, a hatótávolsága pedig 100 kilométer lesz - de ha ennek valós körülmények között csak a kétharmadát tudja, azzal is bőven használható napi ingázásra.

Az alapmodell mellett lesz egy X változat is, mely egyfajta hibrid rendszer lesz, egészen pontosan range extenderrel látják el, vagyis lesz benne egy kiegészítő belsőégésű motor, mely a hajtásba nem segít be, csak egy generátor meghajtásán dolgozik.

Az Elettrica akkumulátorcsomagjának feltöltéséhez nem kell extra áramerősség, négy óra alatt sima falidugoról 100%-ra tölthető. Ezen felül extrája, hogy színes TFT kijelzővel szerelik, mely összepárosítható a mobiltelefonnal.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.