El nem hiszed, milyen minta került Rossi új sisakjára (el fogod hinni)

2017.11.28. 12:46 Módosítva: 2017.11.28. 12:47

A MotoGP téli teszt egyben azt is jelenti, hogy Valentino Rossi egy újabb sisakdizájnt mutat be. Idén a mexikói nyaralásán begyűjtött élmények hatására a vicsol indiánok gyöngydíszeit idéző festés került az AGV Pista GP R sisakjára.

A vicsolok Nayarit és Zacatecas államban élnek, vagyis a Los Zetas, a Gulf Cartel és a Cartel Jalisco drogkartellek uralta vidéken. Rossi saját bevallása szerint azért pörgött rá a vicsol indiánok művészetére, mert visszatérő motívumként használják a napot, a holdat és a teknősöket - akárcsak ő.

A vicsol - ha már itt tartunk, spanyolul huichol - indiánok kulturájában kiemelt jelentőséget tulajdonítanak az égtájaknak, a keleti- és nyugati zarándoklatok a legfontosabbak, de északi irányba is van néhány szakrális túrájuk, és ezekhez kapcsolnak égitesteket, mint például a napot, a holdat vagy az Esthajnal csillag néven is ismert Vénuszt. Díszítésnek gyöngyöket használnak, nagyjából bármire képesek bármennyi gyöngyöt varrni, ezt a hatást próbálták elérni a Rossi sisakján is.

A kézzel festett bukót Rossi háztáji dizájnere, Aldo Drudi tervezte, és ahogyan Rossi téli tesztsisakjainál már megszokott, ebből is készült egy limitált kiadás a rajongók számára.