Jöhet az egy számmal kisebb Africa Twin?

2017.12.11. 14:17

Mintha a nagy túraendurók lendülete megtört volna - az is lehet, hogy kimaxolták a technológia mai állását - és a 2018 slágere a közepes túraenduró lenne. Jelenleg a BMW F 850 GS és a Triumph Tiger 800 a két uralkodó a műfajban, de már számolhatunk a KTM 790 Adventure -rel és a Yamaha Ténéré 700 -zal. Ehhez kapcsolódik a legújabb pletyka, miszerint a Honda egy kisebb Africa Twint tervez.

2018-Honda-Africa-Twin-Adventure-Sports-11

Egy könnyebb, olcsóbb és még kezesebb Africa Twinnek lenne helye a piacon, viszont a Hondánál 3-5 év alatt jut el egy motor az ötlettől a szalonig, tehát az eggyel kisebb Africa Twinre már csak 2020 után számíthatunk. 

Ráadásul ebben a 800 köbcenti körüli mezőnyben ma már teljesen elfogadott a teljes elektronikai arzenál - olyan finomságokkal, mint kanyar-ABS, több fokozatú kipörgésgátló és offroad-mód, ezekkel pedig a Honda egyelőre nem tudja felvenni a versenyt, legalábbis az aktuális Africa Twin még nem tart itt.

Ugyanakkor nagyon reméljük, hogy nem csak lesz 800 köbcenti körüli Honda túraenduró, hanem egy patinás nevet is leporolnak a kedvéért, mint amilyen mondjuk a Transalp vagy a Dominator.