Megvan, milyen motorral mennek majd a villanyos MotoGP-n

2017.12.13. 10:24

A tervek szerint 2019-ben elindul a villanymotorok GP-je, a Moto-e World Cup, amihez az Energica szállítja majd be a versenygépeket.  Az olasz gyártó utcai sportmotorját, az Egót alakítják át úgy, hogy megfeleljen a célnak - futóművet építenek, pályaidomot tesznek rá, leszerelik a felesleges elemeket, stb... A blokkot valószínűleg nem módosítják, a 134 lóerős villanymotor megfelelő, inkább a 260 kiló körüli tömeggel kell kezdeniük valamit. Valószínűleg meg fogják oldani, az Energica ugyanis a modenai CRP csoporthoz tartozik, vagyis az olasz Motor-völgy elismert és megbecsült vállalkozása, erős Formula-1-es és MotoGP-s kötődéssel.

Energica-Ego-electric-superbike-02

Több gyártó is jelentkezett Moto-e beszállítónak, például a belga Sarolea és az amerikai Lightning Motorcycle is, és ezeknek a cégeknek is megvan a megfelelő technológiai háttere, viszont az Energica fektet a legtöbb energiát az értékesítési hálózat kiépítésére - valószínűleg ez volt az egyik szempont, ami miatt végül ők lettek a befutók.

Energica-Ego-electric-superbike-05

Bár első évben a Moto-e Cup márkakupa lesz, a terv, hogy előbb-utóbb nyílt bajnoksággá váljon, ahol más márkák is versenyezhetnek, azt viszont nem tudni, hogy ezt mikor érik el - a Dorna nyilatkozata szerint ez elsősorban a piactól függ.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.