Nem a Ducati gyártja az XDiavel kistestvérét

2018.01.02. 13:14

Ha a másolás a legnagyobb elismerés, akkor a Benelli nagyon elismeri a Ducatit, a 402 S-t ugyanis simán össze lehet keverni az XDiavellel. Hatalmas rajongója vagyok a Benelli formaterveinek, ők gyártják mostanában a legszebb olcsó motorokat, de mintha ezúttal kicsit túltolták volna a kínai stílusú, gátlástalan másolást.

A 402 S-t egy 399 köbcentis, soros kéthengeres blokk mozgatja, melynek teljesítménye 39 lóerő, a legnagyobb nyomatéka pedig 35 Nm - mindehhez 160 kilós száraz tömeg tartozik. A felhasznált alkatrészek meglehetősen előkelőek, a teleszkópvilla fordított, a központi rugóstag is állítható, a csipkés szélű első féktárcsákba pedig négydugattyús nyergek marnak, melyeket ABS felügyel.

Egyelőre nem tudni semmit a típus bevezetéséről, hogy tervezik-e egyáltalán Európába hozni, sőt, az sem ismert, hogy van-e a típusnak Euro4-es tanúsítványa. Ha tippelni kéne, szerintem nem fogják olyan piacokon árulni, ahol a törvények érdemben foglalkoznak a szellemi tulajdon védelmével, de a távol-keleten jó eséllyel sláger lesz a dögösen kinéző XDiavel klónból.