Garázscég szabadalmait vette meg a Yamaha

2018.01.16. 11:53

A Brudeli igazi hipszterként nyomta a befor it was coolt, már 2001-ben kanyarban bedőlő fordított trike-ot fejlesztettek, mintha látták volna, hogy 2018-ban ez lesz a sláger. A Brudeli Tech AS konkrétan garázscégként indult, ugyanis Geir Brudeli tényleg egy garázsban kezdte építeni a prototípust a haverjaival, most pedig a Yamaha megvásárolta a Brudeli Leanster nevű háromkerekű szabadalmait.

Az, hogy a Yamaha Niken bemutatása után vásárolt háromkerekű szabadalmakat, kiválóan mutatja, hogy hosszú távra terveznek a koncepcióval, és nem csak egyszeri poénról van szó. 

"Hihetetlen elismerésnek tartom, hogy a Yamaha úgy döntött, megveszi azt a technológiát, amit itt, Norvégiában fejlesztettünk" - mondta Geir Brudeli, aki az elmúlt 16 évben ezen dolgozott, és 2005-ben, az EICMA-n mutatta meg a közönségnek a háromkerekűjét. 2010 óta a vállalkozása kinőtte magát, és azóta tervezési tanácsokat ad  autóipari beszállítóknak.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.