Csúcson a BMW eladásai

2018.01.19. 16:09

Újabb eladási rekordot ért el a BMW motorkerékpár-részlege. 2017-ben világszerte 164 153 gépet adtak el, ami egész komoly, 13,2 százalékos növekedést jelent 2016-hoz képest (145 032). Így zsinórban a hetedik évben sikerült megfejelni az előző esztendő értékesítési számait, a cél pedig nem meglepő módon ennek a tendenciának a folytatása.

 

A növekedés kulcsa ezúttal Európa volt: Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban is jelentősen emelkedtek a számok. A kontinensen összességében tizenöt százalékos volt a növekedés. Ázsiában is jobban szerepeltek a tavalyinál, főleg Kína és Japán motorosai kapkodták a BMW-ket. Ha azt keressük, a világ mely országa a bajor gyártó legnagyobb piaca, akkor még mindig Németországnál lyukadunk ki: ott 26 664 példány fogyott.

Először a márka történetében több mint 50 ezer kelt el világszerte az R 1200 GS-ből és a GS Adventure-ből összesítve. Vagyis az összes eladott BMW közel harmadát a népszerű túraenduró adta. Jól fogyott az R nineT is, amelyből már több változat (Pure, Racer, Scrambler és az alapjaiban azonos Urban G/S) is van a piacon. Az S sorozatból az S 1000 R, RR és XR is jól mentek. A lefelé való terjeszkedésnek is volt értelme, hiszen a kisköbcentis G 310 R és G 310 GS összesen 11 595 darabbal járult hozzá a rekordhoz. De nemcsak a kicsik, hanem a hathengeresek is népszerűek voltak, a K 1600 Bagger fő piaca az USA.

A BMW természetesen idén is szeretné folytatni a növekvő tendenciát. Ebben az új F 750 GS és F 850 GS, valamint a C 400 X bevezetése is segíthet. Hosszabb távra is vannak céljaik: 2020-ra már a kétszázezres álomhatárt is át akarják lépni.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.