Nehezebben lopható motorokat kéne gyártani

2018.01.25. 10:34

London polgármestere szerint a motorgyártóknak nehezebben lopható motorokat kéne gyártaniuk, ezzel kivéve a részüket a motoros bűnözés visszaszorításából. A megbeszélésre a Honda, a Suzuki, a Yamaha, a BMW és a Piaggio képviselőit hívták meg.

nehezebben lophato motor

"Elengedhetetlen, hogy a gyártók is fellépjenek az ügyben, és segítsenek megoldani ezt a problémát. A motorkerékpárokat jelenleg túlságosan könnyű ellopni, tehát már a tervezésnél figyelembe kéne venni egy új szempontot: a bűnözés visszaszorítását" - mondta a polgármester. Jelenleg London egyik legforróbb problémája a brutálisan elszaporodó motorlopás és a robogós-mopedes bűnözés, a kettő pedig gyakran kéz a kézben jár.

A polgármesteri hivatal szerint tavaly több mint 14 ezer motorlopás történt Londonban, és 23 430 bűncselekményt követtek el motorral - ezek pedig 163%-os növekedést jelentenek az előző évhez képest.

A megbeszélésen résztvevő területi rendőrségi parancsnok szerint nem csak a gyártóknak kell lépéseket tenniük, hanem az egész iparágnak közösen kell egy irányba mozdulnia, tehát a biztosítótársaságoknak, a kiegészítőgyártóknak is közösen kell visszaszorítaniuk a lopásokat.

Érdekesség: ennyit érnek a láncok, lakatok.