Utcai MotoGP futamot terveznek

2018.01.31. 12:18

A MotoGP-t szervező Dorna vezetője elárulta, hogy terveznek egy utcai futamot - annyit tudni, hogy még képlékeny a dolog, és valami kellemes klímájú várost szemelnek ki, ahol a legkisebb eséllyel tesz be az eső vagy más zavaró környezeti hatás.

A Dorna vezérigazgatója, Carmelo Ezpeleta elmondta, hogy úgy lenne kialakítva a pálya, hogy a fő egyenes közút lenne, és a paddock egyben egy kiállítási központként is működne, amit aztán nem csak a verseny hétvégéjén lehetne használni, hanem az év többi részében is kiadható maradna.

Ezpeleta elmondta, hogy ezzel növelni lehetne a futamok számát, például az idei 19 helyett jövőre lehetne húsz, és egészen 24-ig is felmehetnének a fordulók, majd hozzátette, hogy húsz futamnál többet összehozni jelenleg nehéz lenne, de mindig mondta, hogy az ideális mennyiség 22 lenne, de ez egyelőre még kivitelezhetetlen.

"Ha ma tudnánk 24 nagydíjat rendezni, lenne 24 ország, akik készek lennének befogadni" - tette hozzá Ezpeleta.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.