Friss Hayabusa-pletyka: 1440 köbcentis lesz

2018.02.07. 12:44

Lesz új Suzuki Hayabusa, ennyit tudunk. Hogy mikor, és milyen lesz, az már a találgatások ingoványába visz, az olasz Insella magazin viszont nem fél az ingoványtól, és érdekes híreket hoztak le a szerintük 2019-es Hayabusáról.

A 2008-as Hayabusa bemutatója, azóta sem történt érdemi változtatás
A 2008-as Hayabusa bemutatója, azóta sem történt érdemi változtatás

A pletyka úgy szól, hogy a GSX1300R következő generációja már GSX1400R lesz, a négy henger marad, de a lökettérfogat 1440 köbcentire bővül. Érdekesség, hogy 2015-ben 1500 köbcentiről is szó volt. Ez végső soron logikus, az új emissziós szabályozások a nagyobb hengerűrtartalom felé lökdösik a gyártókat - ez a cikk csak lazán kapcsolódik ide, de benne van a magyarázat.

Tehát a mostani legfrissebb pletykák szerint nem turbós lesz a Busa, viszont így is többre számíthatunk, mint egy felfúrt blokkra. Állítólag teljesen új motor lesz, új vázzal, és olyan kiegészítőkkel, mint a kipörgésgátló (elengedhetetlen, és egy az egyben átpakolhatják a GSX-R1000 rendszerét), a kanyar ABS (szintén) és a félaktív futómű - ez utóbbi eddig egyetlen Suzukiban sem volt még gyárilag. Emellett hiba lenne kihagyni a gyorsváltót, illetve a rajtautomatika is kedves kacsintás lenne a rajongók felé.

Egy ilyen hyper-sport-túra motornak lenne is helye a piacon, ugyanis jelenleg az egyetlen hasonló modell a Kawasaki H2 SX.