2018.02.14. 11:54

Már hónapok óta ment a háttérben a huzavona, hogy melyik gyártók lesznek kint, és miután az importőrök sorban jelezték, hogy távol maradnak, kezdett az egész rendkívül kellemetlen lenni - mást mondtak az importőrök és a szervezők, egyszerűen látszott, hogy nagy bajok vannak a háttérben.

Sok gyártónak eleve problémát jelentett, hogy a kiállítást február 23-25-re szervezték, amikor még nem állnak rendelkezésre előszériás modellek, így nem is tudják elhozni a 2018-as újdonságaikat. Mivel a Harley-Davidsonon, a Piaggio csoporton és az MV Agustán kívül nem lett volna kint márka, a kiegészítőgyártók is újragondolták a megjelenést, és egyre többen visszaléptek.

A Hungexpo ma küldte ki az közleményt, miszerint nem tudják garantálni az eddigi minőséget, ezért idén inkább elmarad a kiállítás, és a következő évre koncentrálnak. A Motor Fesztivál lefújása a Budapest Boat Show-t nem érinti.

A már megvásárolt jegyek árát visszatérítik.

A Budapest Motor Fesztivál az elmúlt években is különböző kihívásokkal küzdött, az idei elmaradásának akár örülni is lehet: így van esély, hogy a jelenlegi romjain egy jobb és érdekesebb kiállítás szülessen.