Felgyújtották a tolvajok a veteránt, miután nem kapták meg a váltságdíjat

2018.02.15. 12:00

A bristoli motortolvajok felgyújtottak egy 1951-es Triumph Thunderbird-öt, és posztolták róla a videót az Instagramra az után, hogy a tulajdonostól 1000 font (kb. 350 ezer forint) váltságdíjat követeltek.

A tolvajok Instagramon biketakerrr néven voltak, és a veterán motort egy cliftoni garázsból vitték el. Hétfőn egy posztban írták, hogy a birtokukban lévő - kb. 3-3,5 millió forintot érő - motort a tulajdonos vagy visszavásárolja, vagy felgyújtják.

Egy nappal később jött a videó, hogy a felborított motor lángol, és egy tréningruhás-bukósisakos srác mutogat mellette. Szerencsére éppen abban a térségben zajlik a Buell Hadművelet, vagyis az a rendőrségi akció, aminek keretei között megpróbálják visszaszorítani a bristoli motorlopásokat, és a videó alapján sikerült beazonosítani a helyszínt.

A műveletet vezető Rob Cheesman felügyelő megjegyezte, hogy nagyon csalódott, és mélyen együttérez a károsulttal. "Az egyedüli célunk az volt, hogy visszajuttassuk sértetlenül a motort a tulajdonosnak, ez sajnos nem sikerült. A motor szerencsére nem semmisült meg, és remélhetőleg teljesen helyreállítható. Sok ügyet sikerült már feltárnunk, ez a mostani még folyamatban van" - nyilatkozta.

Cheesman arra kérte a motorosokat, hogy hagyják abba az eset kommentelését, az ugyanis nem viszi előre a nyomozást. A tulajdonos is arra kéri a kommentelőket, hogy bár jól esik neki az együttérzés, de senki ne indítson privát hajtóvadászatot az elkövetők ellen - az ugyanis a rendőrség dolga.

A rendőrség szerint a hatalmas erőforrás áll rendelkezésre ennek és az ehhez hasonló ügyek felgöngyölítésére, a Triumph pedig már biztonságos helyen van, és nemsokára elkezdődhet a helyreállítása.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.