A Royal Enfield túraendurója Európában legfeljebb használt motorok ellenfele lehet

2018.02.22. 10:56

Bár a Royal Enfield Himalayant már bemutatták egyszer, annyira siralmas volt a gyártási minőség, hogy leállították a gyártást egy időre. Most úgy tűnik, sikerült javítani a minőségbiztosításon, és bepróbálkoznak vele az európai piacon.

Első körben a félig hazai pályának számító brit piacon kezdik a forgalmazást, és körülbelül 1,5 millió forintot kérnek a műszakilag historizáló túraenduróért. A 411 köbcentis, léghűtéses, egyhengeres blokk meg sem próbálja kimaxolni az A2-es jogosítvány limitjét, ugyanis alig 25 lóerőt ad le, a nyomatéka pedig 32 Nm. A súlya 182 kiló, tehát pehelykönnyűnek sem mondanám. A tank 15 literes, amivel állítólag 450 kilométer a hatótáv.

A Himalayan sikere eléggé kérdéses: egyetlen mellette szóló érv az ára, de ennyiért a használtpiacról sokkal de sokkal jobb járműveket találni.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.