Elképesztő áron ment el John Lennon Hondája

2018.03.06. 16:54

Még januárban írtunk arról, hogy elárverezik John Lennon Honda Monkey-ját. Akkor még arról volt szó, hogy akár tízmillió forintnak megfelelő összeget is megadhatnak az ötvenes motorért. A valóság ezzel szemben az, hogy március 4-én 57 ezer fontot, azaz 20 millió forintot fizettek a kultikus gazdával rendelkező kultikus kismotorért.

Az eladó, John Harington 47 évig őrizte Lennon Monkey-ját, és időnként kölcsönadta különböző rendezvényekre és kiállításokra. Lennon a motort a Sunningdale-i birtokán használta.

A H&H aukciósház értékesítési vezetője, Mark Bryan is megszólalt az ügyben: "természetesen örömmel fogadtuk, hogy mi értékesíthettük ezt a motorkerékpárt, már csak a rendkívül múltja miatt is, aminek tükrében érthető a magas eladási ár".

Bár húszmillió forint nagyon sok egy öreg ötvenes kismotorért, meg sem közelíti az igazán nagy legendák árát. Steve McQueen nevével is bármit el lehet adni, ráadásul igen drágán, Agostini MV-je simán 65 milliót ért, pedig csak replika volt, a rekorder Vincent Black Lightningért pedig a 250 milliót is kicsengetik, és akkor még szó sem volt Peter Fonda Harley-járól, ami 375 millióért talált gazdát. Vagy mondjam azt, hogy Brough Superior?