Feltámasztják a Cagivát

2018.03.13. 13:13

Ha a Cagiva márkanevet halljuk, nem könnyű hozzá bármilyen aktualitást kapcsolni. Nem véletlen, ugyanis elég hányatott a sorsuk, a fanatikusok emlékeiben leginkább az Elefant endurók, a Mito sportmotorok és a Raptor naked bike-ok élnek. Most azonban hivatalosan is bejelentették: feltámad a márka.

 

Nem arra kell azonban gondolni, hogy a fent említett típusok örökségéhez nyúlnak: a jövőben az MV Agusta a Cagiván keresztül törekszik a terjeszkedésre az elektromos motorkerékpárok szegmensében. Erről az MV Agusta első embere, Giovanni Castiglioni beszélt, kiemelve, hogy úgy véli, nagy potenciál van a villanymotorokban.

Az első új Cagiva modellek a tervek szerint sportos offroad gépek lesznek, valahol a 125 köbcentis benzineseknek megfelelő, vagy az alatti szinten. Pillekönnyű, szórakoztató motorokban gondolkodnak, amelyek egy kerékpárnál többet nyújtanak, de nem feltétlenül érik el akár csak a nyolcadliteres motorkerékpárok szintjét sem.

Castiglioni úgy fogalmazott: „ha háromszázzal akarsz menni, vegyél belső égésű motort”. Szerinte azonban számos olyan terület van, ahol az elektromos motorkerékpároknak nagy jövője lehet. Hozzátette, öt éven belül meglátják, merre halad a piac.

A Cagiva első új, elektromos gépét még idén bemutatják, akár az őszi milánói motorszalonon is kiállíthatják. Egyelőre nem tudni semmit arról, hogy néz majd ki, és milyen technika kerül bele. A forgalmazást jövőre kezdhetik meg.