Savval támadt a robogósokra

2018.03.13. 16:19

Tízéves börtönbüntetéssel sújtotta a bíróság azt az angol fiatalt, aki savval támadt robogósokra, hogy így kényszerítse őket motorkerékpárjaik átadására. A tizenhét éves Derryck John egy kismotor utasaként fújt savat a sértettek arcába.

 

Az egyik áldozat harminc százalékos látáskárosodást szenvedett, amely ráadásul maradandó, így egész életére kihatással lesz. A többiek fájdalomra és égő érzésre panaszkodtak, sérüléseik miatt kénytelenek voltak otthagyni munkahelyüket is. A szakértők szerint jóval súlyosabb is lehetett volna a helyzet, ha nincs rajtuk bukósisak.

Az ügyön dolgozó James Leeks nyomozó szerint az efféle támadásoknak nincs helyük a társadalomban. Szerinte nem szabad teret engedni annak, hogy bárki is a másik életére törjön, vagy maradandó sérüléseket okozzon azért, hogy valamilyen értéket, akár egy motorkerékpárt, akár egy telefont elvegyen.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.