Visszahívják a Zero elektromos motorkerékpárjait

2018.04.16. 15:44

Mintegy kétszáz elektromos motorkerékpárt kell visszahívnia az amerikai Zerónak. Az akció 2012-ben gyártott gépeket érint. Ezúttal azonban nem elegendő egy szoftverfrissítés, ahogyan a márka korábbi visszahívásai alkalmával. Az akkumulátor-csomagokkal van probléma.

IMG 8024

 

Egészen pontosan azok belsejében: a cellatasakok a burkolathoz dörzsölődve sérülhetnek, kikophatnak, így nedvesség juthat a tasakok belsejébe, ami könnyen rövidzárlathoz vezethet. Emiatt pedig tűzveszélyessé válhat az akkupakk – így a motorkerékpár is. Nem tudni, hogy a gyártó kapott-e már bejelentést ezzel összefüggő tűzesetről.

Mindenesetre most arra kérik az érintett tulajdonosokat, hogy ne használják, sőt még csak ne is töltsék a motorkerékpárokat. A márkaszervizesek házhoz mennek a gépekért, majd a javítást is elvégzik – ez természetesen semmibe nem kerül majd a tulajoknak. Az ügyfeleket folyamatosan értesítik, és a javítás mellett felkínálják nekik a visszavásárlás lehetőségét is. Sőt, bizonyos feltételek mellett akár újabb modellre is kicserélik a Zerókat.

A visszahívás minden bizonnyal jelentős összegeket emészt majd fel az amerikai motorgyártónál. A hírek szerint azonban stabil a gazdasági hátterük, a közelmúltban számos beszállítójukkal új szerződést kötöttek, így az akció nem fenyegeti a biztonságos működésüket.