Mire készül Erik Buell?

2018.04.17. 09:56

Viszonylag régen hallhattunk már Erik Buellről, ráadásul a legutóbbi hírek sem voltak éppen pozitívak. Akkor az EBR újabb, már véglegesnek látszó  csődjéről számoltunk be , de Buell nem az az ember, aki könnyen feladja. Legújabb projektjén nem egyedül dolgozik.

 

Szövetkezett ugyanis a New York-i Vanguard Motorcyclesszel, valamint a Formula E beszállítójaként tevékenykedő Spark Racing Technologies-zal. A közös formáció neve VanguardSpark. Máris két járművet faragnak, ezeket kínálják majd kezdésként. Még nem hozták nyilvánosságra, Buell pontosan milyen szerepet vállal a fejlesztésben.

Az első gép a VanguardSpark Commuter, egy elektromos motorkerékpár (a fenti képen). Formaterve egyszerű, túl sok izgalmas részletmegoldást nem látunk rajta, de korai lenne még ítélkezni, hiszen egyértelműen csak tanulmányról van szó. A hajtásláncról egyelőre nincsenek adatok.

A másik közös munkájuk a VanguardSpark SpeedBike (a lenti képen), egy elektromos rásegítésű kerékpár. Itt a szögletes formák uralkodnak, a hátsó villa pedig leginkább egy bumerángra (vagy vállfára?) hasonlít. Arról itt sincsenek információk, hogy milyen erős villanymotort szerelnek be, valamint hogy pontosan hogyan valósul meg a rásegítés.

A VanguardSpark két modelljének prototípusait a tervek szerint idén nyáron már láthatjuk, azt viszont egyelőre nem tudni, mikorra lehet belőlük sorozatgyártású termék.