Balesetei miatt vonul vissza a hatszázas kategória legjobb versenyzője

2018.05.08. 15:43

A Supersport világbajnokságon az elmúlt évtizedben alig lehetett labdába rúgni egy török srác mellett, Kenan Sofuoğlu a kategóriában öt világbajnoki címet szerzett (2007, 2010, 2012, 2015 és 2016), és folyamatosan az élvonalban volt - összesen 43 futamgyőzelemmel a valaha volt legsikeresebb hatszázas WSBK pilóta, ráadásul sebességi rekorder is. Most bejelentette, hogy kész visszavonulni, ráadásul a szezont félbehagyva, a következő hétvégén az imolai futam lesz az utolsó, ahol rajthoz áll.

400-km-h-in-26-seconds-aboard-a-kawasaki-ninja-h2r-109019 1

A 33 éves Sofuoğlu már többször beszélt a visszavonulásról, most viszont a családjával együtt véglegesen eldöntötte, hogy itt az ideje leszállni a motorról. A döntés hátterében a sérülések állnak, a 2015-ös Phillip Island-i bukásából máig nem sikerült teljesen felépülnie, tavaly pedig a csípőcsontját törte el Magny-Cours-ben, amin el is ment a hatodik világbajnoki címe.

A visszavonulással viszont nem hagyja ott a motorsportot, egyrészt utánpótlás-neveléssel fog foglalkozni, másrészt továbbra is segíti tanácsaival csapatát, a Kawasaki Puccetti Racinget.

"Korábban visszavonulok, mint ahogy azt gondoltam, de nem mondhatom, hogy szomorú vagyok: van már néhány török versenyzőm, akiket felkészítettem a versenyzésre" - nyilatkozta Sofuoğlu.