Az amputálást megúszta, a héten versenyezni is fog

2018.05.15. 12:58

Ian Hutchinson tavaly a Man TT Senior futamán brutálisan rásérült arra a lábára, amire korábban azt mondták, hogy még egy sérülés, és amputálni kell. Úgy tűnik, mégis sikerült megmenteni a tizenhatszoros TT-győztes végtagot, és a mostani tesztek után jelezte: nincs gond, el fog indulni a North West 200-on.

Hutchinson2

A NW200 a három legfontosabb közúti verseny egyike (a másik kettő az Ulster GP és a Man TT), és nemrég még úgy tűnt, Hutchinsonnak ki kell hagynia, mert a lábát rögzítő külső ketrecben nem állhat rajthoz - aztán az elmúlt hetekben látványosan javult az állapota, és a röntgenek igazolták, hogy elég erősek már az izmok ahhoz, hogy a keretet eltávolítsák - azóta pedig a 38 éves versenyző elkezdte az edzéseket a Hondájával.

A leicestershire-i Mallory Park versenypályán folyt a felkészülés és a tesztelés, majd 78 kör gyakorlás után elindult a helyi klub kétnapos versenyén, két futamot nyerve pedig megszerezte a Man TT-s indulási jogot.

Még van hátra egy tesztje az ugratójáról híres Cadwell parkban, utána pedig jön is a North West 200.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.