210 km/h feletti átlagok a TT a első edzésén

2018.05.29. 07:11

Vasárnap elindult a Man TT edzéshete, tegnap este pedig már a Superbike-okat próbálgatták az indulók. Az időjárás a tavalyi téboly után kegyes volt, remek körülmények között zajlottak az edzések. Dean Harrison találta meg a legjobb tempót, az első körében kapásból egy 209,6 km/h-s átlagot ment, amit még a tizenötszörös TT győztes, és egyben az idei esélyes, Michael Dunlop sem tudott túlszárnyalni, neki 208,1 km/h-s volt az első körátlaga a Tyco BMW-vel - egyébként Dunlop motorját tartják a TT legjobb versenygépének.

Dean Harrison
Dean Harrison

A második körben Harrison tovább gyorsult, 211,4 km/h-s átlagra, majd futott még egy 211,2-eset, míg Dunlop egy másik Tyco BMW-re átülve 210,9 km/h-s átlagot csavart ki, amivel ő lett az edzés második legjobbja.

A harmadik Peter Hickman volt a 207,6-tal, majd miután a superbike kategóriás Smiths BMW-ről átült a Superstock versenymotorjára, a szerényebb kategóriában kapásból bevert egy 209,5-ös kört, amivel a Superstock-ok között a leggyorsabb lett Conor Cummins és Dan Kneen előtt.

Hogy legyen némi viszonyítási alap, a Superbike-ok között Dunlop 2016-ban 214,6-ot tudott menni, míg Superstock-ban Ian Hutchinson tartja a rekordot 214,2-vel - szintén BMW-vel, szintén 2016-ból. Ha marad a jó idő, idén újra rekordok dőlhetnek.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.