ManTT: egy börtönre ítélt néző és egy új rekord

2018.05.30. 16:38

Már hétfőn döbbenetes volt a tempó a Man TT edzésein, a kawasakis Dean Harrison tegnap pedig még tovább gyorsult, megfutotta a valaha volt leggyorsabb állórajttal kezdett kört a 60,7 kilométer hosszú pályán, ami azt jelenti, hogy az átlagsebessége 214,2 km/h volt. Az abszolút rekordot egyébként Michael Dunlop tartja 214,7-tel, de az versenyen futott kör volt, nem álló helyzetből indulva.

Dean Harrison
Dean Harrison

Dunlop a tegnapi edzésen 212,9 km/h-s átlagot hozott össze az első körében, így ő volt a második leggyorsabb. Jól szerepelt még Dan Kneen, Peter Hickman és Conor Cummins is, őket tekinthetjük idén esélyesnek még az ezres osztályokban (Superstock, Superbike Senior).

Ezen felül is voltak érdekes történések a TT felkészülési hetén, például lecsuktak egy nézőt, aki a marshallok utasításait figyelmen kívül hagyva átvágott a lezárt pályán az esti edzés ideje alatt - a 67 éves úr ezzel történelmet írt, ő az első, akit a 2016-ban bevezetett Közúti Verseny Törvény alapján előállítottak - gyorsan le is zajlott a tárgyalás, négy hét börtön mellett öt évre ki is tiltották a szigetről.

A másik nem várt fordulat Michael Dunlop testvérének a visszavonulása volt: William Dunlop a második edzésnap után jelentette be, hogy mégsem áll rajthoz. Személyes okokra hivatkozva lépett vissza - múlt héten a North West 200-on szombati versenyen is visszalépett, miután csütörtökön a Superstock futamon elesett. A csapata megérti és tiszteletben tartja döntését.