Az egyik esélyes lett a TT idei első halálos áldozata

2018.05.31. 10:50

Dan Kneen, a Tyco BMW 30 éves versenyzője az esti edzés nyitókörében halálos balesetet szenvedett a pálya Churchtown nevű részén. Kneen a Man-szigeten született, és 2008-ban állt először rajthoz a TT-n, amikor élete első versenyén rekordot állított fel: máig ő az egyetlen, aki már az első évében mesterhármassal zárt, ő volt a legjobb junior, újonc és megnyerte az Ultralightweight kategóriát.

2017-ben megszerezte az első Superstock dobogóját, és 130,347 mérföldes átlaggal megfutotta a kategória leggyorsabb körét. Az egyik legnagyobb tehetségnek tartották, és idén már a Tyco gyári támogatású pilótájaként nevezett, Michael Dunlop csapattársaként. Idén csúcsformában volt, a keddi edzésnapon megfutotta a saját legjobb körét, 132,259 mérföldes átlaggal, amivel a harmadik legjobb volt a kvalifikáción.

A Man TT-t a világ legveszélyesebb versenyének tartják, néhol 300 km/h feletti tempó, a változékony időjárás, a nagyon eltérő minőségű és tapadású szakaszok és a bukótér tulajdonképpeni hiánya miatt a legkisebb hiba is könnyen halálos lehet. A második világháború vége óta mindössze két év telt el halálos baleset nélkül: 1982-ben és 2001-ben úszták csak meg a fekete zászlót. Kneen a Snaefell hegyi pálya 256. áldozata 1911 óta. A legrosszabb év 2005. volt kilenc halálesettel.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.