Dunlop behúzta a 18. TT győzelmét is

2018.06.07. 10:54

Az idei Man TT legnagyobb győztese Michael Dunlop, aki a 16. 17. és 18. címét is megszerezte, a legutóbbit a Lightwight futamon. Keményen megdolgozott a sikerért, mert a TT legkisebb kategóriájának két ásza, Ivan Lintin és Derek McGee is rendesen odatette magát. McGee kapásból egy körrekorddal nyitott, de miután Lintin Kawasakija megadta magát, Dunlop megtáltosodott, és az utolsó körében sikerült megdöntenie James Hillier átlagsebesség-rekordját.

A második Supersport futamon már nem volt ennyire szerencsés, ott mindössze az ötödik helyre volt jó. Dean Harrison veszett tempóban ment a Silicone Kawasakival, két másodperccel vezetett Dunlop előtt, aki behúzhatta volna a második helyet, de a kihajtósávban elkövetett gyorshajtása miatt 30 másodperc büntetést vertek rá a szervezők. Harrison így megszerezhette második TT győzelmét. A második Peter Hickman, a harmadik James Hillier lett.

Szintén szerdán volt a villanymotorok versenye, a TT Zero is, ahol Michael Rutter a Mugennel körrekordot állított be 194,7 km/h-s átlaggal, és megszerezte hatodik TT győzelmét.