Hivatalos: Lorenzo megy a Hondához, Petrucci pedig átveszi a helyét

2018.06.07. 10:54

Tegnap még csak pletyka volt, ma viszont már hír: Jorge Lorenzo ül jövőre Pedrosa helyére a Repsol Hondánál. Az ötszörös világbajnok kétéves szerződést írt alá.

Lorenzo
Lorenzo

Lorenzo nem csinált titkot abból, mennyire elégedetlen a Ducati versenymotorjával, a tavalyi GP17-tel momentumai is alig voltak, és a GP18-cal is csak most sikerült futamot nyernie, szerinte túl lassan haladnak a fejlesztések. Valószínűleg a boxban sem volt hibátlan a hangulat, erre enged következtetni, hogy a Ducati vezérigazgatója, Claudio Domenicali és Lorenzo csapattársa, Andrea Dovizioso egyaránt mérsékelten hízelgően nyilatkoztak a spanyol motorosról.

Érdekes lesz, hogy jövőre Lorenzo miként fog boldogulni a Hondával, ami megintcsak más motorozási technikát igényel, mint Lorenzo hiperfolyékony stílusa - illetve az is érdekes lesz, hogyan jönnek majd ki Márquezzel.

Lorenzo távozásával a Ducatinál is végre fellélegeznek, az ő helyét a Pramac Ducati pilótája, Danilo Petrucci veszi át, aki eddig is gyári gépen ment a szatellit csapatánál. A másik opció Jack Miller lett volna, de Petrucci az elmúlt két évben látványosan eredményesebben szerepelt.

Danilo Petrucci
Danilo Petrucci

Már csak az a kérdés, hogy ki veszi át Petrucci helyét? Nem lehetetlen, hogy a Suzukitól elbocsátott Andrea Iannone tér vissza.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.