Abszolút rekorddal zárult az idei TT

2018.06.11. 11:01

Pénteken lezárult a Man TT, az utolsó futam a legnagyobb presztízsű Senior TT volt - a Senior TT-n eredetileg a Superbike kategóriánál is ridegebb motorral lehetett indulni, de ez mára változott, ugyanazok a Superbike-ok mennek, mint pár nappal korábban. Mindenki epikus Dean Harrison vs. Michael Dunlop csatát várt, de végül Peter Hickman ment egy elképesztőt, egy 217 km/h-s átlagú kört is futott, és behúzta a TT legfontosabb győzelmét.

HickmanWINSENIOR

Pedig a rajtot még Harrison kapta el legjobban a Kawasaki ZX10-R-rel, és az első körben még 1,2 másodperccel vezetett Hickman és Dunlop előtt. Aztán A verseny vége felé nem a Kawasaki kezdett megint fáradni, hanem Hickman gyorsult elképesztő tempóra, először egy 216,3 km/h-s átlagú kört ment, majd az utolsó körében futott egy új rekordot, 217,98-as átlagot. Ezzel meglett a hetedik idei új rekord (abszolút, superbike, supersport, lightweight, TT Zero, superstock, oldalkocsis), vagyis csak a már inaktív 125-ös és 250-es kategóriák, a női körrekord és a leggyorsabb újonc kör nem dőltek meg - ez utóbbit egyébként szintén Hickman tartja.

Hickman így nyert, a második Harrison lett, harmadikként pedig Conor Cummins ért be, megszerezve ezzel a hetedik dobogóját. Michael Dunlop nem fért be top 3-ba, csak a negyedik lett, ötödiknek Josh Brookes végzett a Nortonnal.