Így néz ki az MV Agusta Moto2-es versenygépe

2018.06.12. 09:12

Nem kevés kihagyás után az MV Agusta visszatér a Grand Prix-be, azon belül is a Moto2-be - a Superbike világbajnokságon ugyanis új fejlesztésű sportmotor nélkül aligha rúghatnak labdába, míg a Moto2 elég költséghatékony műfaj - ráadásul az MV-nek lejt a pálya, hiszen 2019-től 765 köbcentis Triumph háromhengeresekkel megy majd a mezőny, az MV Agustának pedig elég nagy rutinja van abban, hogyan kell jó vázat és futóművet tervezni egy 800 köbcenti körüli háromhengeres köré. A munkával olyan jól haladnak, hogy ki is adták az első képeket a 2019-es Moto2-es versenygépükről, mellyel szabadkártyával akár már idén is rajthoz állhatnak.

Nem véletlen, hogy a versenygép nagyon hasonlít az F3 szupersport motorra, az orrán lévő légbeömlő például éppen olyan formájú, mint az F3 első lámpája. A váz öntött alumínium elemek és térhálós acélcsövek kombinációjából áll össze, a futómű pedig az Öhlins-től származik.

A Moto2-t jelenleg a Kalex vázaival versenyző csapatok uralják, jót fog tenni a sorozatnak, hogy a KTM mellett az MV Agusta is megjelenik a beszállítók között.