A Ducati neccesen, de behúzta a Pikes Peaket

2018.06.25. 14:56

Az idei Pikes Peak felfutóra a Ducati érkezett esélyesként, és ha nem is simán, de sikerült visszahódítaniuk a hegyet a KTM-től. A KTM mintha el is engedte volna az idei abszolút győzelmet, a tavaly új rekordot beállító Chris Fillmore például nem a 1290 Super Duke R-rel indult, hanem csak Middleweight kategóriában egy KTM 790 Duke-kal.

A ducatis Carlin Dunne volt a leggyorsabb egy Multistrada 1260 Pikes Peakkel, ő 9:59:102-t futott, ami kilenc és fél másodperccel marad el Fillmore tavalyi rekordjától. Ez nem Dunne vagy a Ducati hibája volt, az időjárás szólt közbe: bár egész héten a tavalyi futamhoz hasonlóan kiváló idő volt, péntekre beköszöntöttek a zivatarok, és egy darabig a vasárnapi verseny is kérdőjeles volt. A csúcson még egy kis havazás is bejátszott, csak hogy teljes legyen az örömük.

A verseny napjára javult az idő, de közel sem voltak ideálisak a körülmények. 156 kanyarból álló felfutó vége nagyon szoros volt, Dunne a Ducatival nagyot ment, de így is csak hét tized másodperccel volt jobb a KTM 1290 Super Duke-kal induló Rennie Scaysbrooknál. Ez nagyon-nagyon szoros eredmény.

Dunne egyébként nem volt 100%-os a futamon, a hét elején még betegeskedett, de vasárnapra összeszedte magát. Futam után már nem is a lázról vagy a magashegyi betegség tüneteiről beszélt, hanem arról, hogy félúton elkezdett elfogyni a tapadása, a csúcs előtt pedig többször elment az első kereke, de így is behúzta a negyedik győzelmét. Scaysbrook is a rossz útviszonyokra panaszkodott, neki a hátsó abroncsa csúszkált sokat.

A tavalyi győztes és azóta is rekordtartó Chris Fillmore sem ment rosszat, a KTM 790 Duke-kal a harmadik helyen végzett, pedig jelentős teljesítményhátrányban volt a Heavyweight kategória indulóval szemben, de így is 10:04-es időt tudott futni.

Az idei legjobb újonc a német Lucy Glöckner volt - a 28 éves német motorversenyző a világ egyik legjobb női pilótája, profi pályafutását a német R6 kupában kezdte, aztán az IDM-ben versenyzett (a német Superstock bajnokságban 2015-ben a második lett) a BMW Wilbers csapattal, de megjárta az Endurance világbajnokságot is. A Pikes Peakre egy BMW S 1000 R-rel érkezett, és 10:21,932-es idővel a hatodik helyen végzett.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.