Meghalt William Dunlop a Skerries 100-on

2018.07.07. 22:29

Újabb tagját vesztette el az utcai motorversenyzés legendás családja: a Skerries 100 szombati edzésén balesetet szenvedett és meghalt William Dunlop, az egyik legsikeresebb kortárs utcai versenyző, Michael Dunlop bátyja.

dunlop

A Dunlop évtizedek óta az utcai motorversenyzés meghatározó családja. Legsikeresebb köztük Joey Dunlop, aki huszonhatszor tudott nyerni a sportág legnevesebb versenyén, a Man TT-n, mellyel máig rekordtartó. Ő 2000-ben vesztette életét egy észt motorversenyen, groteszk módon egy 125 köbcentiseknek rendezett futamon. Joey öccse, Robert valamivel sikertelenebb volt, de öt Man TT-s győzelme és rengeteg egyéb versenyen elért sikere miatt az övé sem kis név a műfajban. Őt 2008-ban érte utol a vég: a North West 200-on a versenyen, amelyen addig tizenöt alkalommal nyert egy szabadedzésen szerzett sérüléseibe halt bele. Robert két fia Michael és William.   

Michael Dunlop ma a közúton rendezett motorversenyek legsikeresebbje John McGuinness mellett; az idei TT-n három kategóriában is nyert. Bátyja, William volt a család legkevésbé sikeres versenyzője, de hat Man TT-n elért dobogós eredményére, öt győzelmére az Ulster Grand Prix-n vagy a négy különböző kategóriában szerzett négy győzelmére a North West 200-on büszke lehetett.

A Dunlop-család három tagja, Robert (balra) és két fia. Michael középen, William jobbra
A Dunlop-család három tagja, Robert (balra) és két fia. Michael középen, William jobbra

William most hétvégén az ír Skerries 100 versenyen indult, amely verseny rekordtartója egyébiránt tizenhét győzelmével épp nagybátyja, Joey Dunlop. William a szombati edzésen bukott Yamaha R1-esével, a szervezők pedig már csak a halálhírét közölték, így vélhetően a helyszínen szörnyethalt. Két hét múlva ünnepelte volna 33. születésnapját.