Visszafelé forog az új BMW főtengelye

2018.07.09. 12:03

Nem ez a motorkerékpár-ipar legnagyobb titka, eredetileg 2018-ra vártuk az új BMW S 1000 RR-t, de hiszen többször bukkantak fel róla kémfotók, ráadásul a prototípusok nagyon úgy néztek ki, mint a gyártásra kész darabok. Aztán tavaly ősszel elmaradt az EICMA-n a nagy leleplezés. Az Althea Racing, a BMW gyári támogatású superbike csapatának a főnöke, Genesio Bevilacqua árulta el a GPOne-nak adott interjúban, hogy jövőre jön az új modell.

Az új S 1000 RR egy valóban új motor lesz, nem áthangolt, vagy átdizájnolt, hanem alapjaiban változtatják meg. A legfontosabb módosítás a visszafelé forgó főtengely lesz, ami elméletileg a kezelhetőségnek fog jót tenni, ugyanis valamennyire kioltja a kerekek és a lánckerekek giroszkópikus hatását.

Ezen felül kifinomult elektronika és némi egészséges teljesítmény várható még a 999 köbcentis, soros négyhengeres BMW-től.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.